آشپزخانه به عنوان قلب تپنده خانه شناخته میشود، و پرتردد ترین محل منزل شماست. بنابراین باید توجه ویژه ای به طراحی آن به خصوص طراحی
یک آشپزخانه ایده آل، باید تمام ویژگی های زیر از قبیل : ۱- فضای مناسب ۲- جانمایی مناسب تجهیزات پر کاربرد ۳- نور پردازی مناسب ۴- وم جریان داشتن هوا را دارا باشد. نظر به اینکه شخص خانه دار مدت زمان قابل توجهی را در آشپزخانه سپری میکند، طراحی فضای آشپزخانه و طراحی کابینت آشپزخانه باید به گونه ای باشد که شخص، زمان کار مسافت کمتری را در آشپزخانه طی کند.
بر همین اساس در آشپزخانه فاصله وسایل اصلی شامل سینک ظرفشویی، یخچال و اجاق گاز نه باید آنچنان زیاد باشد که باعث رفت و آمد زیاد شود و نه آنچنان کم که محدوده کاری و حرکتی را برای هر یک از آنها مخدوش کند. بر این اساس یک استانداردی در آشپزخانه بوجود آمده است به نام ” مثلث کار “، که در استانداردهای معماری محیط این مثلث بین دو عدد ۴ متر و ۸ متر مشخص شده است، که هیچ ضلعی از این مثلث نباید کمتر از ۱٫۲ متر و یا بزرگتر از ۲٫۷ متر باشد.
مهمترین و خیره کننده ترین عنصر آشپزخانه، کابینت است. از این رو در انتخاب طرح و رنگ آن بهتر است کمی دست و دلبازتر هزینه کنیم. درواقع هزینه ای که صرف
سینک و گاز و یخچال در یک سمت قرار میگیرد و مثلث کار تشکیل نمیشود؛ برای خانه های کوچک استفاده میشود که فضای محدودی دارند.
حُسن این مدل در تعداد زیاد کابینت ها است وعیب آن فاصله بین دو ردیف کابینت میباشد.
این مدل فضای چندانی احتیاج ندارد زیرا در گوشه خانه قرار میگیرد و عیب آن نزدیکی سینک و گاز و یخچال است.
فضای پیشخوان زیادی دارد که میتواند به عنوان میز غذاخوری استفاده شود و اشکال آن این است که محل رفت و آمد به آشپزخانه از یک طرف محدود است.
آشپزخانه با کابینت جزیره: این مدل ترکیبی از مدل U و L است که گاز یا سینک (یا هر دو) در وسط آشپزخانه بطور ثابت قرار میگیرد.
اهداف زبان انگلیسی در دبستان غیر دولتی پیشرو